четвртак, 24. јануар 2019.

POBEGULJA

                                                                                                                            
                                                         
 ,,POBEGULJA,,                                                                                                       23.1.19.

Bežeći od ovog sveta laži, čovek često ide u drugu krajnost, u izolaciju, u nadi da će sam pronaći  neki svoj lični model istine, i pri tome često upada u opasnu zamku nastranosti i saoobmane. Otuđjući se, usamljeni čovek velikog grada, prečesto gubi kontakte sa drugim ljudima (nema ih), a time gubi onu neophodnu povratnu spregu kontrole upoređivanjem, (upoređivanja sebe sa drugima)  i tako vrlo često skreće u zastranjivanje i osobenjaštvo. Takav, otuđen čovek,  vremenom počinje davati   sebi  za pravo mnoge stvari, koje nemaju nikakvu  društvenu potvrdu vrednosti i valjanosti.
Davanjem previše samom sebi za pravo, otuđeni  čovek pada još više  u svoju egoističku  bolest (izvesne samodovoljnosti). U tom davanju sebi za pravo (a i u suprotnom), preteranoj i neselektivnoj prijemčivosti od  okoline i društva prihvatajući i kopirajući neselektivno elemente sistema vrednosti i navika, čovek stvara jedan samoobmanjujući sistem i svoj svet vrednost, u kome je on isključivi kreator svih vrednosti  i merila   ponašanja.*
,,Moderno je društvo,, je postalo skup otuđenih nesocijalizovanih  pojedinaca koji su, najviše zbog nametnute medijske propagande lažnih vrednosti odbacili stari sistem vrednosti , tradicije, vere  i on je danas izgubio svaki značaj za takvog novostvorenog umišljenog pojedinca, pametnjakovića.

                                             
 Zabeleške iz podzemlja**                                                                               12.1.19.
                                                                                                         
Svako od nas u sebi ima svog  podstanara.  
U kakvim ste ,,vi,,  odnosima sa njim?
              

Milo za drago > akcija - reakcija
Naše svesno htenje često je vrlo nekorektno prema našim nesvesnim (uhodanim) obavezama.  stvari istina je da se svest, vrlo često ponaša nekorektno  prema ,,nesvesnoj,, strani  naše  prirode i njenim automatskim ,,starim,, programima. Logično da posle,, nesvesno,, vraća istom merom - milo za drago ,,svesnosti,, !

SVEST / orkestar / ko pali i gasi prekidače ?/
dinamičko mesto fokusa svesti je zona gde nastaje slika, predstava i efekat (sa energetskim fizičkim i hemijskim dejstvom i potencijalom , mesto usmerenja pažnje )  Kao što neki hor ili orkestar stvara  utisak i zvučnu sliku za posmatrača, tako naš mozak menjajući frekvencije rada svojih (za to funkcionalnih) delova , uključujući i isključujuči u određeneim zonama vibracije u rezonanciju stvara našu svest, u stvari to ciklično ,,zujanje i paljenje određenih zona i promena rada njihove frekvencije je stvorilo sliku  u tom susretu mestu talasa  preseka kretanja različitih talasnih polja.  (u našem snu ili na javi uz izvestan* feedback) paljenje –gašenje- ,,zujanje,, energije, uz karmičke* kreacije i asocijacije iz memorije - *u smislu relaksacije zaostalih energija napetosti.)




,,Zrikavac u polju,, - igra frekvencija
Ceo svemir je jedan okean prostiranja i kretanja energije talasa i vibracija izvesnog Kvantnog polja . Oscilacija-vibracija je osnov i suština postojanja svega, kako u Svemiru, tako i u nama. Različita stanja materijalnog i energetskog sveta definisana su upravo frekvencijama rada. Sva tela i bića vibriraju i ,,zuje,, na nekim svojim frekvencijama u opštem okeanu kretanja talasa (vibracija - ,,zujanja,,  koje se širi i putuje )  u krug kao neka pesma zrikavaca u polju.
Naše telo i organi su specifični generatori i transformatori  energije - emiteri i prijemnici talasa stotina  raznih frekvencija. Mozak prima, obrađuje i kodira te informacije i usklađuje naš odnos sa opštim poljem. Pri određenoj frekvenciji rada mozga , mi sasvim drugačije doživljavamo svet ,
slike utiske i život,) svi sistemi u nama pulsiraju u  ciklusima u maksimumu i minimumu   energije a shodno tome  i svesnost funkcioniše, u zavisnosti od  frekvencije organa . Ritmove frekvencija i cikličnost uslovno možemo podeliti na: spore, srednje i brze u odnosu na nas.  Spore često, sve zajedno, zovemo biološki sat ili program, srednje su obični dnevni ritmovi promene aktivnosti kretanja i sna, a brzi su grupe oscilacija na mikro nivou materije.

Attunement ***
podešavanje i frekvencije rada / mi funkcionišemo pravilno samo u određenom dijapazonu tj.i  harmoničnom odnosu rada   frekvencija i vibracija i nalazimo se u stalnom postupku prilagođavanja, podešavanja i usklađivanja svoga rada,  prema tim promenama.

*******************************************************************************
Rem ,,vremeplov,,
Ah ti jutarnji snovi, često liče na neki vremeplov i put kroz delove lične daleke istorije kroz  slojeve duboke stare memorije (jas, mir. hel..a) haotična su mešavina, samopotvrđivanja , samoopravdavanja griže savesti, iskopavanja, preturanja smeća ,  neostvarenih želja, težnji, raporta ,,ja,, pred ,,nad-ja,,*
kreacija, izmišljotina, bolesne sumnje i preispitivanja svega, po direktivi (velikog brata) neke sive eminencije koja vlada nama. (onaj podstanar iz naslova)**

Bolesna sklonost ,,prokletinja,,
Mi smo skloni da stalno stvaramo neke glomazne i nefunkcionalne sisteme življenja, koje posle ne možemo opsluživati. (od generisanja bolesnog, ličnog npr.gomilanja stvari i haosa u kući do velikih apsurdinih i neodrživih sistema i države.

Sila  nepravda  (1 i 2. )                                                                                                            9.3.19.
1.Nema pravde, ni na ovom ni na onom svetu,  i oba su ta sveta u stvari jedan isti, ovaj naš je jedna  gomila govana u vlasti sirovih neimenovanih sila. Naša želja nastala iz očajanja za božijom pravdom je naš veliki san i zabluda!
Sve što je nastalo, stvoreno je elementarnim silama usađenim u najsitnije subatomske čestice materije, u samim je osnovima  materije, privlačenje, odbijajnjeu, ,,lepljenje  jedna za drugu,, umnožavanje i uvećavanjeu do velikih razmera, nastavljajući zatim dalje svoje ,,ponašanje,, prema zakonima  makrosveta. Sile privlačena i odbijannja materije (gravitacije i suprotno) stvaraju mesta gustine i mesta retke materije, mesta i zone gde su događaji intenzivniji i mesta večne ,,čamotinje i žabokrečine,, . Zbog kretanja iste pod tim silama  nastaje tok vremena ,  razlike i promene ambijenta. Kretanje materije i pulsiranje energije je večito i traje i trajaće od početka pa do kraja ovog ovakvog vremena i prostora. Džaba nama razni manipulanti stalno nameue brižnog tvorca sveta,
2. Sa drugog aspekta gledano ipak ima mesta i za velikog gospodina, on  može da se iskazuje kroz zakon verovatnoće da se nešto desi, kad će se nešto desiti, može da upravlja koincidencijom dešavanjem, trenutkom događaja, slučajnim susretom, spajanjem i razdvajanjem, slučajnošću, sudbinom, verovatnoćom, lutrijom, tajna ruka sudbine: Bog ili đavo. ... može da umrtvljuje našu dušu i telo ili da ih oživi kroz telesnu dinamiku materije, ali opet, ovo telo je samo složena kombinacija materije i energije  i ponaša se po zakonu sile, a ne po zakonu pravde.

Izreke i poslovice:
Sila Boga ne moli , Bog silu ne voli.
Padaj silo i nepravdo.

veze:
*
Antropologija zla, Bojan Jovanović
**
Zapisi iz podzemlja, Fjodor Mihajlović Dostojevski,
***
Josip Joe Maixner, Muzičar, CD PIANO MEDICINE   , pianodoktor.hr   +  19.11.18.
, intervju>youtube> na rubu znanosti > iza demokratije , najveći problemi čoveka danas su:
1. deficit vremena , 2. zatrpan nevažnim informacijama, 3. teorija o teoriji zavere

                                                       

Нема коментара:

Постави коментар